Larmo.se arbetar ...

Sector Alarm URL: http://www.sectoralarm.se/ Egen larmcentral: Ja Mobilapp: Ja
Sammanfattning

Sector Alarm, som startade upp sin verksamhet redan 1989, är med sina ca 90 000 svenska kunder den näst största aktören på den svenska marknaden för hemlarm. Sector Alarm erbjuder två olika hemlarmspaket, ett med kamera och ett utan kamera. I båda paketen ingår inre väktarkontroll.

Sector Alarm, som startade upp sin verksamhet 1989, är med sina 90 000 kunder den näst största aktören på den svenska marknaden för hemlarm.

Företaget erbjuder två olika hemlarmspaket, ett med kamera och ett utan kamera.

Sector Alarm Priser

Sector Alarms billigaste larmpaket utan kamera kostar 0 kr med installation, deras larmpaket med kamera kostar 1 490 kr. Månadskostnaden börjar på 379 kr och det finns flera tillval. En fördel med tillvalen är Sector Alarms pristak, som gör att kunden som mest betalar 439 kr i månaden.

Service

Sector Alarm har en god servicenivå och larmpaketen innehåller flera bra delar: trygghetslarm, koppling till egen larmcentral, inre- och yttre kontroll av bostaden. Dessutom ingår fria utryckningar vilket betyder att kunden slipper oroa sig för kostsamma falsklarm.

Har man deras kameralarm och bilderna visar tecken på rökutveckling eller intrång kan Sector Alarms larmcentral kontakta polis eller räddningstjänst på direkten, vilket sparar värdefull tid.

Sector Alarm har även en nyckelservice som innebär att de förvarar nycklar till huset. Det betyder att en väktare kan göra en inre kontroll av bostaden om larmet gått, men ger också några andra fördelar; vid ett strömavbrott kan de slå på strömmen, är kunden utelåst kan de komma och låsa upp bostaden.

Sector Alarm har även en kostnadsfri mobilapp för både iPhone och Android. Appen kan användas för styra larmets status samt se händelseloggar. Så fort larmets status ändras visas ett meddelande på appen, vilket gör att det går att se när andra i hushållet kommer och går.

Tillval och extratjänster

Sector Alarm erbjuder många tillval till sina larmpaket. Det går bland annat att köpa till extra kameradetektorer, rökdetektorer, rörelsedetektorer, utomhussirener och glaskrossdetektorer. Alla tillval kostar extra, och vissa har en installationskostnad och vissa har även en månadskostnad. Sector Alarms pristak gör dock att månadskostnaden aldrig överstiger 409 kr.

För- och nackdelar

Sector Alarm är ett välkänt larmföretag med många medarbetare och nästan 100 000 kunder i Sverige. Tjänsten är dock inte bland de billigare på marknaden. Istället satsar de på att erbjuda en helhetslösning.

Fördelarna med Sector Alarm får ändå sägas överväga nackdelarna – larmen rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen och är certifierade av Svensk brand & säkerhetscertifiering. Dessutom är kundtjänsten, som har ett gott rykte, tillgänglig dygnet runt.

Frågor och svar från Sector Alarm kundtjänst

Hej, Varför ska jag välja er framför Verisure och Securitas?

Därför att vi har en mer komplett tjänst, inga dolda avgifter.

Vad menar du med dolda avgifter, några exempel?

Det vi har som ingår är service, garanti, inre kontroll och batteribyten ex.

Ok, jag bor i Stockholm, vad är genomsnittstiden från det att larmet aktiveras tills att en väktare är på plats?

Vi har ett samarbete med Svensk Bevakningstjänst AB i Stockholm. Vi har ingen tidsgaranti eftersom det alltid är svårt med väktare, men vi har som krav att dem alltid ska vara i rörelse i närheten av våra kunder.

Ok, hur står ni er storleksmässigt mot konkurrenterna i Sverige? Om jag tecknar ett larm med er och inte är nöjd kostar det något att nedmontera/avsluta abonnemanget?

Vi står oss väldigt bra. Vi har 90 000 kunder i Sverige, och eftersom vi inte har någon bindningstid är alla kvar utav egen fri vilja. Det kostar dig ingenting att säga upp ditt avtal hos oss. Vi har tre månaders uppsägningstid, och efter det gör vi en avslutningsservice som vi står för.

Okej, läste nämligen på nätet, att någon klagade på att det kostade pengar att montera ner/avsluta abonnemanget, men det stämmer alltså inte?

Det stämmer inte.
Sector Alarm fördelar
  • Egen larmcentral
  • Näst störst i Sverige med 90 000 kunder
  • Lång erfarenhet, har funnits sedan 1989
  • Inre väktarkontroll ingår
Sector Alarm nackdelar
  • Kunden äger inte larmet
  • Relativt hög månadskostnad
Larmo.se reserverar sig för att Sector Alarm kan ha gjort ändringar i sina larmpaket sedan denna text författades. Det är alltid informationen på företagets webbsida som gäller.

Larmo har inga erbjudanden för Sector Alarm
http://www.sectoralarm.se/

Omdöme om Sector Alarm
Vad ska jag skriva?
Bli först med att skriva en omdöme om Sector Alarm