Larmo.se arbetar ...

Så här fungerar hemlarm-apparna

Apparna är det största som hänt inom hemlarm under de senaste åren, och idag har alla stora larmbolag en egen app både for iPhone och Android.

Många som funderar på att skaffa hemlarm undrar hur apparna fungerar. I korthet används de till att styra och övervaka larmet på distans, och ett vanligt användningsområde är att kontrollera om larmet är aktiverat.

Givetvis skiljer sig funktionaliteten åt beroende på vilken app det här. Dock finns det vissa funktioner som i princip förekommer i alla appar. Här är en kort genomgång av de vanligaste funktionerna.

Slå av- och på larmet

Många som har hemlarm vet att en vanlig tanke är "Glömde jag att slå på larmet". Med en larmapp går det att kontrollera och styra larmets status varifrån som helst, så länge man har tillgång till internet.

Att kunna slå av- och på larmet varifrån som helst, underlättar också vid andra situationer. Tänk dig att du är på semester och bett grannen att vattna blommorna. Istället för att ge instruktioner om hur larmet fungerar och riskera att något går galet, kan du själv slå av- och på larmet på distans.

Se händelseloggar

Eftersom apparna även kan spara händelseloggar och visa realtidsmeddelanden när larmet sätts av- och på, går det att ha kontroll över när andra i hushållet kommer och går. Detta kan kännas övervakningsaktigt för vissa, medan andra tycker en sådan funktion är användbar. Till exempel tycker många det är bra att kunna bli notifierade när barnen har kommit hem från skolan.

Bli notifierad när larmet går

Apparna kan även visa ett meddelande ifall larmet går. Har man ett larm som inte är anslutet till en larmcentral, innebär detta att man direkt kan ta kontakt med någon granne, polis eller brandkår. Det kan dock bli dyrt om det visar sig vara ett ett falsklarm. Ett kameralarm ger bättre möjligheter att bekräfta om det är något på gång i huset.

Vid larm med kamera - visa bilder från hemmet

Om det är ett kameralarm kan vissa appar visa bilder inifrån huset, vilket kan vara till stor nytta. Om larmet gått och bilderna kan bekräfta ett inbrott eller en brand, kan man genast kontakta någon granne, polis eller brandkår.

Vilka larmbolag har en app?

Alla stora larmbolag erbjuder numera en app. Några av dessa är; Sector Alarm, Verisure och Securitas. Apparna är gratis att ladda ner, men det krävs givetvis att du har ett larm för att kunna använda dem.

Skriv en kommentar
Visar 3 kommentarer